Pyetje të Shpeshta


1. Çfarë ofron SIM Logistic?

P: Kompania SIM Logistic, ofron shërbime postare/korrier/pako/koli, në të territorine Republikës së Kosovës dhe internacional.

2. Ku janë degët e SIM logistic

P: Degët e SIM Logistic janë në të gjitha qytetet e Kosovës dhe ate në: Prishtinë, Ferizaj, Gjila, Prizren, Gjakovë, Pejë, Mitrovicë.

3. Pse me SIM Logistic?

P: Për të kursyer kohën. koston, e shumë arsye tjera, SIM Logistic është kompani e cila funksionon me një sistem softuerik i cili punon 7/24 orë online, i cili mundëson gjurmimin e pakos nëpërmes barkodit.

4. Çfarë ndodhë nëse dërgesa ngatërrohet?

P: Pasi që sistemi softuerik është një sistem profesional dhe dërgesa regjistrohet online, atëherë mund të themi se vet sistemi është i till që dërgesa e regjistruar nuk mund të humb, mirëpo në rast të humbjes Kompania jonë do të përgjegjet për shkaktim dëmi.

5. Ku mund të drejtohem për ndonjë paqartësi?

P: Nëse keni ndonjë paqartësi, dilemë, apo thjeshtë dëshironi ndonjë sqarim, atëherë ju mund të na kontaktoni në numrat e telefonit: +377 45 199 900 ose (0)800 0 2222;

6. Si mund të bëjë pagesën në SIM Logistic?

P: Pagesa te ne mund të bëhet përmes bankës ose gjatë dorëzimit/pranimit të pakos.

7. Çfarë përfitimi kam nga nashkpunimi me SIM Logistic?

P: Përfitimet me SIM Logistic janë të shumta, duke filluar nga kujdesi për dërgesën e klientit, kursimi i kohës dhe kostos, siguria etj.


Pyetjet tuaja mund t'i dërgoni në e-mail adresën info@simlogistic.com apo përmes uebsajtit duke plotësuar formularin në faqen Kontakti

Ju mundeni gjithashtu të kontaktoni me ne përmes numrave të telefonit
+377 45 19 99 00
0800 0 2222
 [pa pagesë]

Së shpejti
aplikacionet mobile